Basispoort en de browser "Edge"

Gebruik van Internetbrowser "Edge"

Microsoft levert op apparatuur bij Windows 10 standaard standaard de browser 'Edge".
Hoewel Basispoort en de bij Basispoort aangesloten uitgeverijen de browser "Edge" ondersteunen, is bekend dat gebruikers van Windows 10 en deze browser,toch soms problemen ervaren bij het gebruiken van educatieve applicaties. Meestal ligt de oorzaak niet bij de browser. Vaker is de combinatie met de gebruikte hardware (notebooks, laptops, tablets, o.i.d.) dan het probleem. 

Scholen wordt geadviseerd voor aanschaf of ingebruikname van nieuwe apparatuur en besturingssystemen, altijd de uitgeversdocumentatie bij hun (digitale) methoden te raadplegen. Daarin staat omschreven aan welke specificaties hardware en besturingssoftware moet voldoen voor optimaal gebruik van educatieve applicaties.

Maakt de school gebruik van een schoolnetwerkomgeving, dan is het raadzaam ook de leverancier daarvan te consulteren, wanneer er plannen zijn voor aanschaf of ingebruikname van nieuwe apparatuur en besturingssystemen.

Werkt de browser "Edge" niet optimaal? Probeer dan een van de andere browsers, zoals Internet Explorer, Chrome of Safari!

Soortgelijk

Laatste nieuws

Thuis inlog - Nieuw scherm leerkracht Het leerkracht-scherm ‘groepsoverzicht’ is gewijzigd. De leerkracht ziet nu onder ‘Thuislogin’ d ... Lees meer »
FAQ's voor ouders Problemen met inloggen thuis? Lees dit! Lees meer »
Helpdesk alleen per mail bereikbaar! Lees meer »
Basispoort en thuis leren i.v.m. Corona Lees meer »
Verkeersexamen 2020 VVN Voorbereiding verkeersexamen Lees meer »