Over Basispoort

Gemak en eenvoud

Steeds meer basisscholen gebruiken dagelijks meerdere educatieve softwarepakketten. Allemaal verschillende systemen met andere ingangen en inloggegevens. Stichting Basispoort wil het gebruik van online lesmateriaal makkelijker maken, door ervoor te zorgen dat leerkrachten én leerlingen maar één keer hoeven in te loggen om toegang te krijgen. Dat scheelt niet alleen tijd maar ook een hoop beheerlast! Deze gratis dienst wordt dagelijks gebruikt door ruim 125.000 leerkrachten en 1,5 miljoen leerlingen. Op school én thuis.

Minimale beheerlast

De Stichting Basispoort is een pre-competitief samenwerkingsverband tussen vier grote educatieve uitgeverijen, drie schoolleveranciers. Inmiddels zijn de omgevingen van circa 30  uitgeverijen, netwerkaanbieders en leveranciers van schooladministratiepakketten gekoppeld aan Basispoort. ‘Single Sign On’ toegang tot online software van de aangesloten uitgeverijen voor leerlingen, leerkrachten en ondersteunende medewerkers van basisscholen . Op school en thuis. Direct, via het lesmaterialenoverzicht in Basispoort. Of via de externe netwerkomgeving van de school. Al het online lesmateriaal van de aangesloten uitgeverijen is bereikbaar via één inlog; voor zover de school over een licentie beschikt. Voor scholen betekent dit minimale administratieve belasting en een groot gebruikersgemak.

Ook koppelpartner worden?

Andere uitgeverijen en aanbieders van digitale leer en werkomgevingen, gericht op het PO, zijn welkom om te koppelen met Basispoort. Voor aanbieders van netwerkomgevingen geldt als voorwaarde dat zij een op het basisonderwijs afgestemd leerling portaal bieden, met een eenvoudige login mogelijkheid voor (jonge) leerlingen. Voorwaarden voor aansluiting zijn op te vragen via info@basispoort.nl.

Ben ven der Heijden_2020 06 08

In het verleden was het vaak lastig om al die verschillende pakketten aan de praat te krijgen en te houden. Sinds Basispoort is dit een stuk eenvoudiger geworden.

Ben van der Heijden,
Leerkracht en ICT-Coördinator KC de Mortel, Udenhout

Meer lezen?
Harm_Hofstede-480×550-1_kleurcorrectie

De kracht van Basispoort zit hem in haar onzichtbaarheid!

Harm Hofstede,
Bovenschools ICT-Coördinator regio Haaglanden

Meer lezen?
Gabien Basispoort_vergroot

Basispoort is onze helikopterview!

Gabien Borm,
Bovenschools onderwijskundig ICT-er Onderwijsgroep Perspecto Zeeuws Vlaanderen

Meer lezen?
benny velthuis_2020 06 04

Basispoort: de toegangsdeur tot educatieve software van onze scholen!

Benny Velthuis,
Systeemcoördinator bij de Almeerse Scholen Groep

Meer lezen?