COOL

COOL van Cloudwise is als netwerkomgeving gekoppeld aan Basispoort

Vind hier informatie over COOL van Cloudwise

Over COOL

COOL staat voor Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform. Een platform waar leerlingen hun (huis)werk kunnen vinden en makkelijk naar educatief materiaal gaan, zoals applicaties van uitgeverijen. Met COOL werk je in de cloud. Leerlingen en leerkrachten loggen in op hun Chromebook met hun eigen Google account. Dit kan met een plaatje of een geschreven wachtwoord. Daarna kan de les beginnen!

Leerkrachten en de ICT’er kunnen zelf applicaties toevoegen in het overzicht vanuit het applicatiebeheer. Zo kun je vanuit COOL aan de slag met jouw favoriete websites of applicaties. Als leerkracht kijk je digitaal mee op de Chromebooks van leerlingen. Je ziet hoever ze zijn met een opdracht of dat ze met dingen bezig zijn die niet bij de les horen.

Wil je leerlingen toetsen laten maken op hun Chromebook? Start dan de Examen app. Deze afgeschermde app zorgt ervoor dat leerlingen geen toegang hebben tot functionaliteiten op hun Chromebook, zodat er niet gespiekt kan worden op internet.

Heb je klassikaal de aandacht nodig om iets uit te leggen? Vergrendel dan tijdelijk alle Chromebooks van jouw leerlingen.

Waarom Cloudwise kiest voor Basispoort

Het COOL leerplatform heeft een koppeling met Basispoort en leerlingadministratiesystemen, zoals ParnasSys. Dankzij deze koppelingen kunnen ICT’ers, leerkrachten en leerlingen met één klik bij alles wat zij nodig hebben. Als je aan de slag gaat met een online leeromgeving staat al je lesmateriaal digitaal.

Voor leerlingen kan het lastig zijn om veel verschillende wachtwoorden te moeten onthouden voor het openen van dit lesmateriaal. Door de koppeling met onder andere Basispoort is dit verleden tijd. Een leerling of leerkracht hoeft slechts één keer in te loggen met zijn/haar account om toegang te hebben tot al het lesmateriaal. Als leerkracht kun je trouwens altijd het wachtwoord van de leerlingen resetten.

benny velthuis_2020 06 04

Basispoort: de toegangsdeur tot educatieve software van onze scholen!

Benny Velthuis,
Systeemcoördinator bij de Almeerse Scholen Groep

Meer lezen?
Ben ven der Heijden_2020 06 08

In het verleden was het vaak lastig om al die verschillende pakketten aan de praat te krijgen en te houden. Sinds Basispoort is dit een stuk eenvoudiger geworden.

Ben van der Heijden,
Leerkracht en ICT-Coördinator KC de Mortel, Udenhout

Meer lezen?
Gabien Basispoort_vergroot

Basispoort is onze helikopterview!

Gabien Borm,
Bovenschools onderwijskundig ICT-er Onderwijsgroep Perspecto Zeeuws Vlaanderen

Meer lezen?
Harm_Hofstede-480×550-1_kleurcorrectie

De kracht van Basispoort zit hem in haar onzichtbaarheid!

Harm Hofstede,
Bovenschools ICT-Coördinator regio Haaglanden

Meer lezen?