Looqin PO

Looqin PO is als uitgeverij gekoppeld aan Basispoort

Hier vind je informatie over Looqin PO

Over Looqin PO

Met Looqin terug naar de kern. Looqin is een procesgericht kindvolgsysteem en beschikbaar voor iedereen die werkt met kinderen van 0 tot 13 jaar. Binnen Looqin staat de sociaal-emotionele ontwikkeling centraal, door altijd eerst naar welbevinden en betrokkenheid te kijken. De interventies in Looqin inspireren pedagogisch medewerkers en leraren om een rijke, betekenisvolle en uitdagende speel-/leeromgeving te creëren. Zo maak je een positief verschil in de ontwikkeling van élk kind. Looqin bevat geen afvinklijstjes, maar bekijkt het kind in zijn geheel, in al zijn facetten. Daar hoort ook de cognitieve ontwikkeling bij. In Looqin kun je hiervoor de elf ontwikkelingsdomeinen (competenties) gebruiken waarmee je een totaalbeeld krijgt van de ontwikkeling van elk kind. Daarnaast kunnen de prestaties (toetsen) van een kind afgezet worden tegen hun welbevinden en hun betrokkenheid om deze prestaties op waarde te kunnen schatten. Via de kindbevraging (Looqin2U) in Looqin verzamel je tevens informatie van de kinderen zelf over hun welbevinden, betrokkenheid, competentiebeleving en sociale veiligheid. Daarnaast geeft een sociogram inzicht in de kwaliteit van de onderlinge relaties in je groep.

Waarom Looqin PO kiest voor Basispoort

Door Looqin te koppelen aan Basispoort heb je geen extra logingegevens nodig om aan de slag te gaan met Looqin. Je kunt daardoor eenvoudig schakelen tussen Looqin en andere software zoals Momento. Met Basispoort maak je ook het digitaal bevragen van kinderen (via Looqin2U) eenvoudiger, omdat ook zij extra logingegevens nodig hebben en direct in Looqin kunnen inloggen via Basispoort.

 

 

 

Gabien Basispoort_vergroot

Basispoort is onze helikopterview!

Gabien Borm,
Bovenschools onderwijskundig ICT-er Onderwijsgroep Perspecto Zeeuws Vlaanderen

Meer lezen?
benny velthuis_2020 06 04

Basispoort: de toegangsdeur tot educatieve software van onze scholen!

Benny Velthuis,
Systeemcoördinator bij de Almeerse Scholen Groep

Meer lezen?
Harm_Hofstede-480×550-1_kleurcorrectie

De kracht van Basispoort zit hem in haar onzichtbaarheid!

Harm Hofstede,
Bovenschools ICT-Coördinator regio Haaglanden

Meer lezen?
Ben ven der Heijden_2020 06 08

In het verleden was het vaak lastig om al die verschillende pakketten aan de praat te krijgen en te houden. Sinds Basispoort is dit een stuk eenvoudiger geworden.

Ben van der Heijden,
Leerkracht en ICT-Coördinator KC de Mortel, Udenhout

Meer lezen?