Blink

Blink is als uitgeverij gekoppeld aan Basispoort

Vind hier informatie over Blink

Over Blink

Bij Blink ontwikkelen we lesmateriaal dat leerlingen uitdaagt om hun talenten te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Lesmateriaal dat nieuwsgierig maakt en leerlingen zoveel mogelijk zelf op onderzoek uit laat gaan. Want je onthoudt iets beter als je het zelf hebt ontdekt. Blink creëert samen met de beste en meest bijzondere leraren, experts, onderzoekers en creatievelingen. Maar ook met kinderen en hun ouders. Tijdens alle fases van het proces. Door deze aanpak zijn we in staat steeds weer vernieuwende (digitale) concepten te ontwikkelen. In het PO biedt Blink actueel lesmateriaal voor Engels (Blink Engels: Groove.me), wereldoriëntatie (Blink Wereld) en lezen (Blink Lezen). Blink Engels: Groove.me is de eerste complete lesmethode Engels waarbij popmuziek het startpunt is van de lessen. Bij Blink Wereld vormt ontdekkend, onderzoekend en ontwerpend leren de basis. Blink Lezen is de nieuwe leerlijn van Blink waarbij we de nieuwsgierigheid van leerlingen prikkelen. Door een nieuwe didactische aanpak zullen leerlingen het leesonderwijs gaan ervaren als een ontdekkingstocht. Vanaf schooljaar 2021-2022 is Blink Lezen beschikbaar voor alle basisscholen.

Waarom Blink kiest voor Basispoort

Blink was de eerste uitgeverij met volledig digitaal lesmateriaal. De lessen van Blink geef je als leerkracht aan de hand van het digibord. De leerlingen kunnen de opdrachten vervolgens niet alleen verwerken in hun werkboek, maar ook digitaal op laptop, pc of tablet; zowel thuis als op school. Dit heeft een grote meerwaarde: leerlingen kunnen de lessen opnieuw bekijken, audiofragmenten beluisteren en filmpjes bij de opdrachten bekijken. We vinden het belangrijk dat ons lesmateriaal dan wel makkelijk toegankelijk is. Zowel voor de leerkrachten als de leerlingen! Door de koppeling met Basispoort kun je via het Single Sign On-platform eenvoudig bij ons lesmateriaal.

Gabien Basispoort_vergroot

Basispoort is onze helikopterview!

Gabien Borm,
Bovenschools onderwijskundig ICT-er Onderwijsgroep Perspecto Zeeuws Vlaanderen

Meer lezen?
Ben ven der Heijden_2020 06 08

In het verleden was het vaak lastig om al die verschillende pakketten aan de praat te krijgen en te houden. Sinds Basispoort is dit een stuk eenvoudiger geworden.

Ben van der Heijden,
Leerkracht en ICT-Coördinator KC de Mortel, Udenhout

Meer lezen?
benny velthuis_2020 06 04

Basispoort: de toegangsdeur tot educatieve software van onze scholen!

Benny Velthuis,
Systeemcoördinator bij de Almeerse Scholen Groep

Meer lezen?
Harm_Hofstede-480×550-1_kleurcorrectie

De kracht van Basispoort zit hem in haar onzichtbaarheid!

Harm Hofstede,
Bovenschools ICT-Coördinator regio Haaglanden

Meer lezen?