Schooldirectie of bestuur

Stichting Basispoort, een unieke samenwerking! Uitgeverijen en schoolleveranciers sloegen in 2012 de handen ineen om samen te werken aan één gezamenlijk doel: het zo eenvoudig mogelijk regelen van het gebruik van online lesmateriaal. Zij introduceerden Basispoort, een gratis dienst voor alle basisscholen in Nederland waardoor leerkrachten en leerlingen met één inlog toegang krijgen tot hun educatieve software. Op school én thuis.

Eén inlog voor alle digitale lesmaterialen.

Steeds meer basisscholen gebruiken dagelijks meerdere educatieve softwarepakketten. Allemaal verschillende systemen met andere ingangen en inloggegevens. Stichting Basispoort wil het gebruik van online lesmateriaal makkelijker maken, door ervoor te zorgen dat leerkrachten én leerlingen maar één keer hoeven in te loggen om toegang te krijgen. Dat scheelt niet alleen tijd maar ook een hoop beheerlast! Deze gratis dienst wordt dagelijks gebruikt door ruim 125.000 leerkrachten en 1,5 miljoen leerlingen. Op school én thuis.

Samenwerking tussen participanten en koppelpartners

Stichting Basispoort is een pre-competitieve samenwerking, opgericht door de volgende uitgeverijen en schoolleveranciers:Heutink, de Rolf groep, Malmberg, Noordhoff Uitgevers, Reinders, ThiemeMeulenhoff en Uitgeverij Zwijsen. Naast deze zeven participanten, heeft de stichting meer dan twintig koppelpartners waaronder kleinere uitgeverijen en leveranciers van schoolnetwerken. Basispoort wordt volledig bekostigd door de participanten en partners. De kracht van het centrale inlogplatform is de unieke samenwerking.

Maak hier kennis met de participanten en partners van Basispoort en hun diensten. Bent u bestuurder van instelling voor primair onderwijs en heeft u nog geen Basispoort account? Of heeft u vragen over Basispoort en kunt u de antwoorden daarop hier niet vinden? Mail ons dan!

Aansluiten als koppelpartner?

Wij gaan graag in gesprek over aansluiten met leveranciers die educatieve content of schoolnetwerken (digitale leer- en werkomgevingen) ontwikkelen voor het basisonderwijs. Aanbieders van netwerkomgevingen zijn in principe welkom, als zij een op het PO afgestemd leerling portaal bieden, met een eenvoudige login mogelijkheid voor (jonge) leerlingen. Bent u leverancier en heeft u interesse in aansluiting? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Gabien Basispoort_vergroot

Basispoort is onze helikopterview!

Gabien Borm,
Bovenschools onderwijskundig ICT-er Onderwijsgroep Perspecto Zeeuws Vlaanderen

Meer lezen?
Ben ven der Heijden_2020 06 08

In het verleden was het vaak lastig om al die verschillende pakketten aan de praat te krijgen en te houden. Sinds Basispoort is dit een stuk eenvoudiger geworden.

Ben van der Heijden,
Leerkracht en ICT-Coördinator KC de Mortel, Udenhout

Meer lezen?
Harm_Hofstede-480×550-1_kleurcorrectie

De kracht van Basispoort zit hem in haar onzichtbaarheid!

Harm Hofstede,
Bovenschools ICT-Coördinator regio Haaglanden

Meer lezen?
benny velthuis_2020 06 04

Basispoort: de toegangsdeur tot educatieve software van onze scholen!

Benny Velthuis,
Systeemcoördinator bij de Almeerse Scholen Groep

Meer lezen?