Basispoort op school

Op steeds meer scholen wordt tijdens de dagelijkse lessen gebruik gemaakt van verschillende educatieve softwarepakketten. Basispoort is een dienst die er voor zorgt dat leerkrachten én leerlingen maar één keer hoeven in te loggen om toegang te krijgen tot alle digitale lesmaterialen die de school gebruikt. Dat scheelt niet alleen tijd maar ook een hoop beheerlast! Basispoort is gratis beschikbaar voor alle basisscholen in binnen- en buitenland waar Nederlands onderwijs wordt gegeven.

Wie beheert het Basispoort account voor onze school?

De ICT-coördinator is de schoolbeheerder van het Basispoort account. Dat kunnen er meerdere zijn, op school- of bestuursniveau. Zij richten het account eenmalig in voor ingebruikname. Zoals het koppelen van het leerling-administratiesysteem, het selecteren van van uitgeverijen waarvan software gebruikt wordt, het selecteren van de gebruikte schoolnetwerkomgeving, etc. Zij kunnen ook andere ICT-coördinatoren toegang geven.

Heeft uw school nog geen toegang tot Basispoort?

Om gebruik te kunnen maken van de dienst, moet de ICT-coördinator van uw school eenmalig een account aanvragen. U kunt een Basisschool account aanvragen door op onderstaande button te klikken (let op: alleen een bevoegd bestuurder kan deze aanvraag indienen). Verwerking van de aanvraag bij Basispoort duurt doorgaans niet langer dan 1 of 2 werkdagen. Als de aanvraag is verwerkt, ontvangt u van Basispoort bericht en heeft u direct toegang tot uw Basispoort account.

Gabien Basispoort_vergroot

Basispoort is onze helikopterview!

Gabien Borm,
Bovenschools onderwijskundig ICT-er Onderwijsgroep Perspecto Zeeuws Vlaanderen

Meer lezen?
Harm_Hofstede-480×550-1_kleurcorrectie

De kracht van Basispoort zit hem in haar onzichtbaarheid!

Harm Hofstede,
Bovenschools ICT-Coördinator regio Haaglanden

Meer lezen?
Ben ven der Heijden_2020 06 08

In het verleden was het vaak lastig om al die verschillende pakketten aan de praat te krijgen en te houden. Sinds Basispoort is dit een stuk eenvoudiger geworden.

Ben van der Heijden,
Leerkracht en ICT-Coördinator KC de Mortel, Udenhout

Meer lezen?
benny velthuis_2020 06 04

Basispoort: de toegangsdeur tot educatieve software van onze scholen!

Benny Velthuis,
Systeemcoördinator bij de Almeerse Scholen Groep

Meer lezen?