Vernieuwde informatiesite

De informatiesite info.basispoort.nl is volledig vernieuwd om scholen nog beter van dienst te zijn!

De informatiesite van Basispoort heeft vanaf juli 2020 zowel qua vorm, inhoud als functionaliteit een metamorfose ondergaan. De vormgeving is in een eigentijds jasje gestoken. De informatie wordt geserveerd vanaf een beveiligde omgeving. En veel aandacht is besteed aan gebruikersvriendelijkheid voor medewerkers en (ouders van) leerlingen van basisscholen.

De site geeft meer informatie op een een makkelijker wijze. Over Basispoort als toegangsdienst en de samenwerkende partijen er achter, die met elkaar de toegangsdienst gratis ter beschikking stellen aan scholen. Verder is de informatie en hulpdocumentatie voor gebruikers volledig herzien en gerubriceerd. Zo zijn antwoorden op vragen nu georganiseerd rondom de rollen die verschillende gebruikers van het platform kunnen hebben (zoals leerkracht, ICT-coördinator, ouder/verzorger van schoolgaande kinderen, etc.). Kijk eens rond.Wilt u meer weten over een aan Basispoort gekoppelde schoolleverancier, uitgeverij of netwerkleverancier? Neem dan een kijkje bij onze participanten en partners. Bent u nieuw in het basisonderwijs? Ontdek dan hier waarom 3 schoolleveranciers en vier grote uitgeverijen in 2012 het initiatief hebben genomen tot wat nu het belangrijkste SSO-toegangsplatform van het basisonderwijs is. Wilt u weten welke voor scholen relevante ontwikkelingen er spelen bij Basispoort of bij partners? Of dat er storingen spelen? Kijk dan hier. Heeft uw school nog geen gratis account? Vraag dat dan hier aan. Bent u docent of student aan een Pabo? Lees dan hier hoe u voor uw eigen onderwijsdoeleinden een gratis Basispoort account aanvraagt. Heeft u een RT-Praktijk? Ook dan kunt u gratis een Basispoort account aanvragen. Om leerlingen die u ondersteunt te helpen m.b.v. de software die zij op hun school gebruiken. Lees hier hoe u dat account aanvraagt. Bent u ouder of verzorger van een kind op de basisschool en moet uw kind thuis (verder) werken in schoolsoftware? Lees dan hier hoe dat mogelijk is. Wilt u weten hoe Basispoort omgaat met privacy? Daarover vindt u hier de meest relevante informatie.

Vindt u niet de informatie die u zoekt? Laat het ons dan weten via het nieuwe contactformulier.

Ben ven der Heijden_2020 06 08

In het verleden was het vaak lastig om al die verschillende pakketten aan de praat te krijgen en te houden. Sinds Basispoort is dit een stuk eenvoudiger geworden.

Ben van der Heijden,
Leerkracht en ICT-Coördinator KC de Mortel, Udenhout

Meer lezen?
benny velthuis_2020 06 04

Basispoort: de toegangsdeur tot educatieve software van onze scholen!

Benny Velthuis,
Systeemcoördinator bij de Almeerse Scholen Groep

Meer lezen?
Harm_Hofstede-480×550-1_kleurcorrectie

De kracht van Basispoort zit hem in haar onzichtbaarheid!

Harm Hofstede,
Bovenschools ICT-Coördinator regio Haaglanden

Meer lezen?
Gabien Basispoort_vergroot

Basispoort is onze helikopterview!

Gabien Borm,
Bovenschools onderwijskundig ICT-er Onderwijsgroep Perspecto Zeeuws Vlaanderen

Meer lezen?