Nu standaard per groep een invalkrachtaccount

Vanaf start schooljaar 2020-2021 heeft Basispoort standaard voor iedere school, per groep in het LAS van de school, een anoniem account voor een invalleerkracht. Op de dag van invallen kan dit invalaccount worden geactiveerd door de ICT-coördinator. de invalkracht heeft dan direct toegang (hoeft niet meer een dag te wachten).

Vanaf 10 juni 2020 genereert Basispoort standaard voor iedere school, per groep, een anoniem account voor een ‘invalleerkracht’. Praktisch voor scholen! Omdat het ‘op de dag van invallen’ kan worden geactiveerd. Deze oplossing vervangt de work-around waarbij scholen in iedere groep in het LAS een invalkracht moesten aanmaken. Daarbij duurde het soms een dag voor een invalaccount actief was en gebruikt kon worden.

Bij de nieuwe oplossing hoeft de invalkracht geen dag meer te wachten. De bevoegdheid om een invalkracht account te (de-)activeren ligt bij de ICT-coördinator. De invalkracht heeft daarna direct softwaretoegang. Het account is standaard aanwezig in de hele keten achter Basispoort, maar kan pas gebruikt worden als het individuele e-mailadres van de invalkracht is ingevoerd. Op dat moment vindt de werkelijke ‘activatie’ plaats. Basispoort registreert welke invalkracht-accounts op deze wijze worden geactiveerd en gedeactiveerd.

Korte instructie voor de ICT-coördinator:

  1. Open het scherm ‘Ondersteunend Personeel/Invalkracht’.
  2. Klik op ‘Activeer’.
  3. Vul in het scherm dat opent, naam en het e-mailadres van de invalkracht in.
  4. Vul de periode in waarin de invalkracht toegang mag hebben tot de groepssoftware.

De invalkracht heeft nu direct toegang tot het groepsoverzicht van zijn of haar invalgroep en alle aan deze groep gekoppelde methodesoftware van uitgeverijen. Afhankelijk van wat is ingesteld: 1, 2 of 5 dagen of ‘tot de-activatie’ van het account.

Scholen die al op een andere manier accounts voor invallers hadden geregeld, kunnen die manier blijven gebruiken tot einde schooljaar 2019-2020. Voor het nieuwe schooljaar wordt geadviseerd de nieuwe standaard rol voor invalkracht te gaan gebruiken.

Maakt uw school gebruik van de diensten van een van de netwerkleveranciers die gekoppeld zijn aan Basispoort? Dan verloopt de activatie en de-activatie van invalkrachten anders. Uw netwerkleverancier kan u hierover informeren.

Harm_Hofstede-480×550-1_kleurcorrectie

De kracht van Basispoort zit hem in haar onzichtbaarheid!

Harm Hofstede,
Bovenschools ICT-Coördinator regio Haaglanden

Meer lezen?
Gabien Basispoort_vergroot

Basispoort is onze helikopterview!

Gabien Borm,
Bovenschools onderwijskundig ICT-er Onderwijsgroep Perspecto Zeeuws Vlaanderen

Meer lezen?
Ben ven der Heijden_2020 06 08

In het verleden was het vaak lastig om al die verschillende pakketten aan de praat te krijgen en te houden. Sinds Basispoort is dit een stuk eenvoudiger geworden.

Ben van der Heijden,
Leerkracht en ICT-Coördinator KC de Mortel, Udenhout

Meer lezen?
benny velthuis_2020 06 04

Basispoort: de toegangsdeur tot educatieve software van onze scholen!

Benny Velthuis,
Systeemcoördinator bij de Almeerse Scholen Groep

Meer lezen?