Thuis inloggen op software via Basispoort.

Informatie voor ouders/verzorgers

In dit document leest u als ouder/verzorgen van een basisschoolleerling hoe uw kind thuis kan inloggen op schoolsoftware. Hieronder volgt enige korte informatie.

Neem bij inlogproblemen of een  foutmelding in de software altijd contact op met de school van uw kind(eren). De school kan eventueel contact opnemen met de Basispoort helpdesk.

Het is mogelijk voor (ouders/verzorgers van) leerlingen om thuis in te loggen bij Basispoort via de thuis-inlog. De leerkracht van uw kind moet dan het e-mailadres van één of beide ouders/verzorgers toevoegen in het Basispoortaccount van de school. Er wordt dan een e-mail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres met een activatielink. Deze link is eenmalig te gebruiken om een wachtwoord aan te maken. Daarna kunt u de link niet meer gebruik om in te loggen.


Ouders/verzorgers/kinderen kunnen thuis 
niet inloggen via www.basispoort.nl
U logt thuis in via de website https://thuis.basispoort.nl of via deze rode button.In het inlogscherm vult u eerst het e-mailadres in waarop u de activatielink hebt ontvangen. Vervolgens vult u het wachtwoord dat u zelf heeft aangemaakt. Het kind kan dan direct op het programma klikken. Is een broertje of zusje op hetzelfde e-mailadres aangemeld, dan kiest deze zijn of haar naam. En als wachtwoord of plaatje het zelfde als het kind op school gebruikt.

methodes die uitgeverijen beschikbaar stellen voor thuisgebruik

Of uw kind thuis toegang heeft tot schoolsoftware is afhankelijk van drie dingen:
1. Beschikt de school over een licentie voor die software?
2. Heeft de leerkracht van uw kind de inlogmogelijkheid ‘thuis’ geactiveerd? 
3. Beschikt de school over het (correcte) e-mailadres van u als ouder/verzorger?

ThiemeMeulenhoff
- Alles telt
- Take it Easy
- Taalverhaal.nu (taal en spelling)


Uitgeverij Zwijsen

- Veilig leren lezen - Kim-versie (leerlingsoftware en leesturbo)
Estafette editie 3 (oefensoftware)
- De Zaken van Zwijsen (Natuurzaken, Tijdzaken, Wereldzaken)
- Schatkist editie 3 (leerlingsoftware)


Noordhoff Uitgevers: 

Noordhoff Uitgevers kent voor een aantal software titels een eigen thuis inlog mogelijkheid. Vooralsnog is deze software is thuis niet via Basispoort benaderbaar. 


Uitgeverij Malmberg: 
- Lijn 3 

Meander 2 Topografie
Meander Topografie
Argus Clou Topografie 
 
Royal Jongbloed: 
- My name in Tom 
- Bas Educatie
 


Blink: 
- Groove Me

CED-Groep:
- Nieuwsbegrip

Oefenweb: 
- Rekentuin
Taalzee
- Words & Birds

Voor scholen die gebruik maken van een aan Basispoort gekoppelde school-netwerkomgeving, zoals Heutink ICT MOO, de Rolf groep ZuluConnect, Skool, Miloo, EduGrip, Cloudwise XCool, Ratho Portaal, Stenvert/Onlineklas, MijnOnderwijsPortaal, geldt dat leerlingen op school meestal niet inloggen vanuit het Basispoort portaal, maar via het portaal van de schoolnetwerkomgeving. Vraag de leerkracht van uw kind hoe deze via de schoolnetwerkomgeving ook thuis kan inloggen op de schoolsoftware.

Laatste Nieuws

Kleuter in beeld van Cito via Basispoort Dit kan nu via de koppeling met Basispoort. Kleuter in beeld is een unieke combinatie van een sn ... Lees meer »
Instructie thuis inloggen ouders Lees meer »
Windows 7 niet langer ondersteund windows 7, microsoft, MS, 7, windows Lees meer »
IEP Leerlingvolgsysteem in Basispoort Bureau ICE heeft het makkelijk gemaakt: leerlingen kunnen vanaf schooljaar 2019/2020 eenvoudig i ... Lees meer »
Schoolnaam Basispoort gelijk aan ‘instellingsnaam’ DUO. Lees meer »