Informatie voor leerkrachten


Als leerkracht kunt u sinds 2016 instellen of de leerlingen van uw klas thuis kunnen werken met de software. Dit staat standaard uit voor alle leerlingen

Hoe kan ik de thuis-inlog instellen?

Vanaf 1 augustus kunt u per leerling uit uw groep instellen of hij/zij thuis zou moeten kunnen inloggen. In het groepsoverzicht in Basispoort kunt u één of twee e-mailadressen per leerling toevoegen. Dit kan het e-mailadres van een ouder zijn of een e-mailadres van de leerling zelf. Naar dit e-mailadres wordt een activatielink gestuurd waarmee de leerling of ouder zelf een wachtwoord kan aanmaken. Er kan vervolgens ingelogd worden op het speciale inlogportaal voor thuisgebruik. 

Een uitgebreide gebruikersinstructie hiervoor vindt u
 hier.


Let op: ouders/verzorgers en kinderen kunnen vanaf thuis NIET inloggen via www.basispoort.nl
Zij loggen vanaf thuis in via  
https://thuis.basispoort.nl

Hoe kunnen de leerlingen thuis inloggen als wij gebruik maken van een aangesloten netwerkbeheerder? Voor scholen die gebruik maken van een aan Basispoort gekoppelde schoolnetwerkomgeving, zoals MOO, QL-online, Skool, EduGrip, Cloudwise, Ratho of Onlineklas, geldt dat leerlingen op school meestal niet inloggen in het Basispoort portaal. Maar in het portaal van de schoolnetwerkomgeving. Voor de instructie hoe leerlingen in dat geval thuis inloggen, wordt verwezen naar de leverancier van uw schoolnetwerkomgeving.

Welke methodes zijn beschikbaar voor thuisgebruik?

ThiemeMeulenhoff:
. Alles telt
. Take it Easy
. Taalverhaal.nu (taal en spelling)

Uitgeverij Zwijsen
. Veilig leren lezen Kim-versie Leerlingsoftware
. Veilig leren lezen Kim-versie Leesturbo
. De Zaken van Zwijsen (Natuurzaken, Tijdzaken, Wereldzaken)


Noordhoff Uitgevers:
Noordhoff Uitgevers kent voor een aantal software titels een eigen thuis inlog mogelijkheid. Vooralsnog gaan zij dit niet via Basispoort aanbieden.

Uitgeverij Malmberg:
. Lijn 3
. Meander 2 Topografie
. Meander Topografie
. Argus Clou Topografie  

Royal Jongbloed:
. My name in Tom
. Bas Educatie 

Blink: 
. Groove Me
. Blink Wereld (aardrijkskunde, geschiedenis, natuur & techniek, groep 3 en 4, geïntegreerd)

CED groep: 
. Nieuwsbegrip

Oefenweb: 
. Rekentuin
. Taalzee
. Words & Birds

Laatste Nieuws

Probleem inloggen Nieuwsbegrip? Inloggen bij Nieuwsbegrip kan alleen nog via Basispoort. Niet meer op de oude manier. Lees meer »
Kleuter in beeld van Cito via Basispoort Dit kan nu via de koppeling met Basispoort. Kleuter in beeld is een unieke combinatie van een sn ... Lees meer »
Instructie thuis inloggen ouders Lees meer »
Windows 7 niet langer ondersteund windows 7, microsoft, MS, 7, windows Lees meer »
IEP Leerlingvolgsysteem in Basispoort Bureau ICE heeft het makkelijk gemaakt: leerlingen kunnen vanaf schooljaar 2019/2020 eenvoudig i ... Lees meer »