Thuis inloggen op software via Basispoort.

Informatie voor ouders/verzorgers

In dit document leest u als ouder/verzorger van een basisschoolleerling hoe uw kind thuis via Basispoort kan inloggen op schoolsoftware.

Neem bij inlogproblemen of een  foutmelding in de software altijd contact op met de school van uw kind(eren). De school kan eventueel contact opnemen met de Basispoort helpdesk.

Leerlingen of hun ouders/verzorgers kunnen thuis inloggen op schoolsoftware via de thuis-inlog van Basispoort. De leerkracht van uw kind moet dan het e-mailadres van één of beide ouders/verzorgers hebben toegevoegd in het Basispoortaccount van de school.

Er wordt dan een e-mail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres met een activatielink.
Deze link is eenmalig te gebruiken om een wachtwoord aan te maken.

Ouders/verzorgers/kinderen kunnen thuis niet inloggen via www.basispoort.nl
Uw kind logt thuis in via https://thuis.basispoort.nl 
Of klik op de rode button hieronder.In het inlogscherm vult u het e-mailadres in waarop u de activatie-link hebt ontvangen. Vervolgens vult u of uw kind het wachtwoord in, dat u/uw kind zelf heeft aangemaakt. Uw kind kan dan direct op het programma klikken.

Is een broertje of zusje op hetzelfde e-mailadres aangemeld? Dan kiest deze zijn/haar naam. En als wachtwoord/wachtwoord-plaatje het zelfde dat hij/zij op school gebruikt.

Bij scholen die gebruik maken van een de aan Basispoort gekoppelde school-netwerkomgevingen MOO (Heutink ICT), ZuluConnect (de Rolf groep), Prowise Go, Miloo (Skool), X Cool (Cloudwise), Ratho Portaal, Stenvert/Onlineklas, MijnOnderwijsPortaal, loggen leerlingen op school meestal alleen in via het portaal van deze schoolnetwerkomgeving(en). 

Vraag de leerkracht van uw kind hoe het via de Schoolnetwerkomgeving ook thuis kan inloggen op schoolsoftware.


Laatste Nieuws

Uitgeverij Lexima gekoppeld aan Basispoort Lees meer »
Helpdesk weer telefonisch bereikbaar Lees meer »
Software thuis na 11 mei Lees meer »
Thuis inlog - Nieuw scherm leerkracht Het leerkracht-scherm ‘groepsoverzicht’ is gewijzigd. De leerkracht ziet nu onder ‘Thuislogin’ d ... Lees meer »
FAQ's voor ouders Problemen met inloggen thuis? Lees dit! Lees meer »