Automatische koppeling met ESIS vrijgegeven

Automatische koppeling met ESIS vrijgegeven
Na een intensief testtraject met scholen van drie schoolbesturen heeft Basispoort de automatische koppelmogelijkheid met ESIS vrijgegeven. Alle bekende synchronisatieproblemen zijn opgelost. De ICT-coördinator van de school kan in het beheerscherm van Basispoort nu de optie 'ESIS' selecteren in het menu bij 'automatische koppeling'.

Volg het stappenplan van Rovict
Rovict, leverancier van ESIS, benadrukt dat een aantal zaken in uw ESIS administratie moeten worden gecontroleerd en/of klaargezet voordat u bij Basispoort de automatische koppeling activeert. Dit is beschreven in de een stappenplan. Voer deze stappen uit voordat u bij Basispoort de automatische koppeling met ESIS aanzet! Hier vindt u het stappenplan.

Controleer e-mailadressen in uw ESIS administratie voor u de koppeling activeert
Het e-mailadres waarmee een leerkracht inlogt bij Basispoort, moet ook het e-mailadres zijn dat in ESIS is ‘aangevinkt’. Is er eerder bij Basispoort een ander e-mailadres geïmporteerd, dan het e-mailadres dat nu in ESIS staat aangevinkt, dan dient dit eerst in ESIS gecorrigeerd te worden, voor de automatische koppeling bij Basispoort wordt aanzet. Doet u dit niet, dan wordt er bij Basispoort een nieuw ID aangemaakt voor deze leerkracht, met het ‘nieuwe’ e-mailadres. Op dat adres ontvangt de leerkracht dan een (nieuwe) activatielink. Het ‘oude’ adres kan dan echter niet meer worden gebruikt om in te loggen bij Basispoort.

Voor meer informatie over de voorbereiding in ESIS, verwijzen we naar de helpdesk van Rovict.
Loopt u tegen een probleem aan in het Basispoort beheermenu, bel dan onze helpdesk (073 6287557).

Laatste Nieuws

Verkeersexamen digitaal afnemen? Lees meer »
Toegang Nieuwsbegrip voor IB’ers en RT’ers Lees meer »
Meer tijd door Momento! Om het gratis Momento dashboard te kunnen gebruiken, moet de ICT-coördinator van uw school ... Lees meer »
Storing telefoon voorbij Lees meer »
Platformen Schoolsupport achter Basispoort Lees meer »