Kwintessens haalt groepsgegevens niet uit Basispoort

Leerkrachten loggen in op software van Uitgeverij Kwintessens via Basispoort. Direct of vanuit de aan Basispoort gekoppelde netwerkomgeving. In tegenstelling wat voor alle andere uitgeverijen geldt, haalt Kwintessens de leerling- en groepsaantallen niet op via Basispoort, maar ontvangt deze jaarlijks via een mutatieformulier direct van de scholen.

Scholen met een abonnement op een of meerdere methoden van Kwintessens, ontvangen dat mutatieformulier jaarlijks eind juni. Het verzoek is dan om de gegevens op het formulier te controleren/aan te vullen (inclusief het aantal leerlingen en groepen) en het formulier terug te sturen aan Kwintessens, op de wijze zoals op dit formulier is vermeld.

Anders dan voor alle overige uitgeverijen geldt, betekent het voorgaande dat Kwintessens na de jaarovergang in het schooladministratie systeem (LAS), niet 'van zelf' de nieuwe groepen leerlingen en de aan de groepen gekoppelde leerkrachten vanuit Basispoort door krijgt. 

Laatste Nieuws

Probleem inloggen Nieuwsbegrip? Inloggen bij Nieuwsbegrip kan alleen nog via Basispoort. Niet meer op de oude manier. Lees meer »
Kleuter in beeld van Cito via Basispoort Dit kan nu via de koppeling met Basispoort. Kleuter in beeld is een unieke combinatie van een sn ... Lees meer »
Instructie thuis inloggen ouders Lees meer »
Windows 7 niet langer ondersteund windows 7, microsoft, MS, 7, windows Lees meer »
IEP Leerlingvolgsysteem in Basispoort Bureau ICE heeft het makkelijk gemaakt: leerlingen kunnen vanaf schooljaar 2019/2020 eenvoudig i ... Lees meer »