Kwintessens haalt groepsgegevens niet uit Basispoort

Leerkrachten loggen in op software van Uitgeverij Kwintessens via Basispoort. Direct of vanuit de aan Basispoort gekoppelde netwerkomgeving. In tegenstelling wat voor alle andere uitgeverijen geldt, haalt Kwintessens de leerling- en groepsaantallen niet op via Basispoort, maar ontvangt deze jaarlijks via een mutatieformulier direct van de scholen.

Scholen met een abonnement op een of meerdere methoden van Kwintessens, ontvangen dat mutatieformulier jaarlijks eind juni. Het verzoek is dan om de gegevens op het formulier te controleren/aan te vullen (inclusief het aantal leerlingen en groepen) en het formulier terug te sturen aan Kwintessens, op de wijze zoals op dit formulier is vermeld.

Anders dan voor alle overige uitgeverijen geldt, betekent het voorgaande dat Kwintessens na de jaarovergang in het schooladministratie systeem (LAS), niet 'van zelf' de nieuwe groepen leerlingen en de aan de groepen gekoppelde leerkrachten vanuit Basispoort door krijgt. 

Laatste Nieuws

Uitgeverij Lexima gekoppeld aan Basispoort Lees meer »
Helpdesk weer telefonisch bereikbaar Lees meer »
Software thuis na 11 mei Lees meer »
Thuis inlog - Nieuw scherm leerkracht Het leerkracht-scherm ‘groepsoverzicht’ is gewijzigd. De leerkracht ziet nu onder ‘Thuislogin’ d ... Lees meer »
FAQ's voor ouders Problemen met inloggen thuis? Lees dit! Lees meer »