Is uw LAS klaar voor het nieuwe schooljaar?

De groepsindeling in uw schooladministratie is leidend voor het kunnen inloggen op de online software van de uitgeverijen. Om na de zomervakantie direct aan de slag te kunnen, adviseren wij scholen in hun administratie ruim voor de zomervakantie de groepsindelingen voor 2017-2018 in orde te maken (ophogen, jaarovergang, migratie). 

Bij zowel ParnasSys, Dotcomschool, ESIS en EDUscope kan dat nu al. De nieuwe indelingen krijgen in deze systemen als startdatum 01-08-2017, waardoor nieuwe groepen op deze datum actief worden. Vanaf die datum worden deze nieuwe groepsindelingen dan ook automatisch naar Basispoort verstuurd als er gebruik gemaakt wordt van de automatische koppeling (LAS-Basispoort).

Zorg dat uw schooladministratie helemaal is bijgewerkt voor de leerlingen weer op school komen. Instructies vindt u in de helpdocumentatie van uw LAS leverancier.

Uw school gebruikt ParnasSys?
Raadpleeg voor de jaarovergang de instructies van ParnasSys.

Uw school gebruikt Dotcomschool?
Raadpleeg voor de jaarovergang de instructies van Dotcomschool. Een handleiding vindt u hier (hoofdstuk 'Groepen indelen'). 

Uw school gebruikt ESIS ( Rovict )?
Voor de jaarovergang zijn een stappenplan en een instructiefilm beschikbaar. Daarnaast is er een uitgebreide instructie in de Help van ESIS opgenomen.

Uw school gebruikt EDUscope?
Raadpleeg voor de jaarovergang de instructies van EDUscope. Deze vindt u zodra u in EDUscope bent ingelogd via Help - Documentatie - Stappenplannen - Schooljaarovergang.

Belangrijk, welk LAS u ook gebruikt:
1. In uw administratie staat het correcte BRIN van uw school. Basispoort accepteert geen zogenaamde 'fake-BRIN' of 'fictief-BRIN'. Het BRIN in uw administratie dient het formele door DUO/CFI verstrekte BRIN te zijn.
2. Alle leerlingen staan in de juiste (nieuwe) groepen;
3. Nieuwe leerlingen zijn opgevoerd, oude leerlingen uit groep 8 verwijderd;
4. Alle leerkrachten zijn gekoppeld aan hun (nieuwe) jaargroep; 
5. Alle leerkrachten hebben een geldig (uniek) e-mailadres;
6. Het is bekend wie namens uw school coördinator is/zijn voor Basispoort.

Laatste Nieuws

Meer tijd door Momento! Om het gratis Momento dashboard te kunnen gebruiken, moet de ICT-coördinator van uw school ... Lees meer »
Storing telefoon voorbij Lees meer »
Platformen Schoolsupport achter Basispoort Lees meer »
Thuis inloggen. Informatie voor ouders. Lees meer »
Geen activatielink voor thuis-inlog leerling Lees meer »