De automatische LAS import is mislukt. Hoe kan ik dit oplossen?

De ICT-coördinator van de school kan in Basispoort een specificatie van de foutmelding vinden onder het kopje 'Beheer' - 'Gebruikersgegevens invoeren'. Kijk welke melding er staat bij 'Meest recente import': 

1. Er heeft nog geen import plaatsgevonden
Dan is er nog geen import geweest vanuit het LAS vanwege een mogelijk technisch probleem in de nacht. Staan alle gegevens goed ingevuld in het LAS, dan komt het de volgende dag na de nachtelijke synchronisatie goed. Bij handmatige import: zorg dat ook in Basispoort op de knop 'Importeren' is geklikt. 

2. Fout opgetreden 
Dan zijn er 1 of meerdere gegevens in het LAS niet correct of onvolledig. De fout wordt meestal gespecificeerd in Basispoort onder 'Details'. Zodra de fout in het LAS hersteld is, worden de gegevens weer overgenomen tijdens de nachtelijke synchronisatie. 

3. Definitief 
Het gegevensbestand is aangeboden, maar de gegevens zijn nog niet verwerkt door Basispoort. Klik op de knop 'Verwerk import'. Is deze knop niet aanwezig, dan worden de gegevens de eerstvolgende nacht verwerkt. 

4. Geïmporteerd
De import is gelukt en de nieuwe gegevens zijn in Basispoort zichtbaar. Ontbreken er nog groepen, leerlingen of leerkrachten? Dan staan die niet (goed) in het LAS. Controleer de gegevens in uw LAS.

5. Niet definitief, controleer laatste import
'Niet definitief' wil zeggen dat er in de import leerlingen of leerkrachten zitten waarvan Basispoort niet zeker weet of het een nieuwe gebruiker of een bestaande is. In dit geval dien je dit te controleren via de blauwe button 'Controleer laatste import'. Je ziet dan om welke leerling(en) of leerkracht(en) het gaat. Wanneer je op de naam klikt, krijg je de optie 'Is nieuw' of 'Match'. Kies en klik vervolgens op 'Bewaar' en 'Klaar'. Vervolgens moet er nog op de knop 'Verwerk import' geklikt worden. De status zal dan veranderen naar 'Geïmporteerd'. 

6. Geen veranderingen
'Geen veranderingen' betekent dat er de afgelopen nacht geen nieuwe gegevens in Basispoort zijn geïmporteerd. Er zijn dus geen veranderingen.

7. Genegeerd
Een eerder bestand wat 'Niet definitief' was, is niet gecontroleerd. Omdat er reeds een nieuw bestand is aangeboden, wordt het eerder aangeboden bestand 'genegeerd'. 

Soortgelijk

Laatste nieuws

Meer tijd door Momento! Om het gratis Momento dashboard te kunnen gebruiken, moet de ICT-coördinator van uw school ... Lees meer »
Storing telefoon voorbij Lees meer »
Platformen Schoolsupport achter Basispoort Lees meer »
Thuis inloggen. Informatie voor ouders. Lees meer »
Geen activatielink voor thuis-inlog leerling Lees meer »