Hoe kan ik een ambulante medewerker zonder groep toegang geven tot Basispoort?

Toegang tot de softwaremethoden in Basispoort is enkel te verkrijgen wanneer de desbetreffende medewerker aan een groep gekoppeld is. Er zijn verschillende manieren om invallers, stagiaires of IB'ers te koppelen aan een groep:

1. Voeg de medewerker toe in het LAS 
U kunt de medewerker toevoegen in het leerlingadministratiesysteem (LAS) en vervolgens koppelen aan een of meerdere groepen. 

2. Voeg de medewerker handmatig toe in Basispoort als IB'er/RT'er
De ICT-coördinator van de school kan handmatig een medewerkers als 'IB'er/RT'er' toevoegen in Basispoort ('Ondersteunend Personeel' - 'IB'er/RT'er'). 
Een IB'er/RT'er is automatisch gekoppeld aan alle groepen, en heeft dus ook toegang tot het lesmateriaal van alle groepen. 

3. Voeg de medewerkers handmatig toe in Basispoort als Stagiair
De ICT-coördinator van de school kan handmatig een medewerkers als 'Stagiair' toevoegen in Basispoort ('Ondersteunend Personeel' - 'Stagiar'). 
Een 'Stagiair' kan nu ook gekoppeld worden aan meerdere groepen, en heeft dus ook toegang tot het lesmateriaal van de desbetreffende groepen.

Let op:
het lesmateriaal wordt niet gelijk zichtbaar voor de invaller. Er gaat één nacht overheen voordat de gegevens naar de uitgeverijen gestuurd worden. 

Soortgelijk

Laatste nieuws