Basispoort helpinformatie 

Hier vindt u handleidingen en antwoorden op veelgestelde vragen over inrichting en gebruik van Basispoort. De informatie is 'gecategoriseerd' en te doorzoeken via trefwoorden per (sub)categorie. Gebruik daarvoor de 'zoekfunctie' rechtsboven op deze pagina. Als uw school voor het eerst gebruik gaat maken van Basispoort, dan helpen onze handleidingen u snel op weg.
Handleidingen
Veelgestelde vragen (FAQ)

Contactgegevens partners
De Basispoort helpdesk kan alleen helpen bij problemen die te maken hebben met het centrale inlogplatform. Voor vragen over softwarelicenties van methoden en het koppelen van deze software aan (jaar)groepen, kunnen alleen de betreffende uitgeverijen u helpen. Medewerkers van Basispoort hebben geen inzicht in licenties waarover een school zou moeten beschikken.
Contactgegevens Basispoort-partners


Basispoort XML Maker-tool
De Basispoort XML-Maker is een tool voor scholen die hun schooladministratie niet rechtstreeks kunnen of willen koppelen aan Basispoort. Gegevens van de school, jaargroepen, leerlingen en leerkrachten moeten dan bij iedere wijziging handmatig worden geïmporteerd in Basispoort. Dat kan via deze 'Basispoort XML-Maker. Het wordt overigens sterk aanbevolen als dat kan, altijd gebruik te maken van de optie 'automatische koppeling'
Basispoort XML-maker

Nieuwste items

Handleiding activeren koppeling Basispoort in ESIS De handleiding voor het activeren van de koppeling met Basispoort in ESIS Lees meer »
Koppelen ESIS aan Basispoort Basispoort Hoe maak ik een automatische koppeling aan tussen mijn ESIS schooladministratie en Basispoort? Lees meer »
Ik ontvang geen activatielink Wat moet ik doen als ik geen activatielink ontvang? Lees meer »
Wat betekent 'Anders' bij jaargroep? Wat betekent het woord 'Anders' bij jaargroep? Lees meer »
Basispoort en dataminimalisering Basispoort speelt een actieve en leidende rol in het terugdringen van het gebruik en uitwisselen ... Lees meer »
 

Vaak bekeken

Mijnklas.nl is aangesloten bij Basispoort. Met welke wachtwoorden kunnen de leerlingen nu inloggen? Basispoort hanteert andere wachtwoorden. Met dit wachtwoord kan de leerling inloggen via de leer ... Lees meer »
Oude snelkoppelingen werken niet meer! Hoe controleer ik of ik actuele snelkoppelingen gebruik? Lees meer »
Hoe log ik in bij Basispoort? Leerkrachten loggen in via https://www.basispoort.nl en vullen dan een e-mailadres en wachtwoord ... Lees meer »
Basispoort vanaf een tablet Android tablets, Apple iPad's en Chromebooks werken niet snelkoppelingen maar met bookmarks. Lees meer »
Moeten leerlingen ook inloggen met een wachtwoord? Leerlingen loggen in met een snelkoppeling op het bureaublad en een wachtwoord in de vorm van ee ... Lees meer »
 
Tags:
 • administratie
 • Basispoort
 • bookmark
 • foutmelding
 • import
 • inloggen
 • IP adres
 • koppelen
 • koppeling
 • LAS
 • methode
 • snelkoppeling
 • tablet
 • wachtwoord
Toon alle 282 tags
Zoeken:

Laatste nieuws

Bookmarks iPad, Chromebook en Android tablet en webclips Zuludesk Lees dit als uw school gebruik maakt van Aplle iPads, Chromebooks, Android tablets en of ZuluConnect Lees meer »
Kwintessens haalt groepsgegevens niet uit Basispoort Andere uitgeverijen halen leerling- en groepsaantallen op uit Basispoort. Kwintessens NIET. Lees meer »
Verbeteringen start schooljaar 2019-2020 Lees hier wat er recent veranderd is bij Basispoort Lees meer »
Toegang Nieuwsbegrip voor IB’ers en RT’ers Ook IB’ers en RT’ers kunnen nu Nieuwsbegrip gebruiken via Basispoort. Lees hier hoe. Lees meer »
Meer tijd door Momento! Het gratis Momento resultaten-dashboard direct gebruiken? Activatie is erg makkelijk! Lees meer »