Diensten van Basispoort

De Stichting Basispoort is een pre-competitief samenwerkingsverband tussen vier grote educatieve uitgeverijen, drie schoolleveranciers en in totaal inmiddels circa 30 koppelpartners (uitgeverijen, netwerkaanbieders en leveranciers van schooladministratiepakketten).

Het doel van Basispoort is voor leerlingen, leerkrachten en ondersteunende medewerkers van basisscholen Single Sign On toegang te bieden voor de software van de aangesloten partners. Rechtstreeks vanuit het lesmaterialenoverzicht bij Basispoort of via de netwerkomgeving waarvan de school gebruik maakt.

Vrijwel al het online lesmateriaal van de aangesloten uitgeverijen is bereikbaar via één inlog. Uiteraard voor zover de school over een licentie beschikt.

De uniforme inlogmethodiek via Basispoort vervangt een eerder bestaande veelvoud aan individuele bestaande inlogmethodieken. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van administratieve belasting van scholen (voorbereiding) en een verhoogd gebruikersgemak.

Andere uitgeverijen en distributeurs gericht op het primair onderwijs zijn uitdrukkelijk welkom om te koppelen met Basispoort. De voorwaarden voor aansluiting zijn op te vragen via info@basispoort.nl.

Laatste Nieuws

Probleem inloggen Nieuwsbegrip? Inloggen bij Nieuwsbegrip kan alleen nog via Basispoort. Niet meer op de oude manier. Lees meer »
Kleuter in beeld van Cito via Basispoort Dit kan nu via de koppeling met Basispoort. Kleuter in beeld is een unieke combinatie van een sn ... Lees meer »
Instructie thuis inloggen ouders Lees meer »
Windows 7 niet langer ondersteund windows 7, microsoft, MS, 7, windows Lees meer »
IEP Leerlingvolgsysteem in Basispoort Bureau ICE heeft het makkelijk gemaakt: leerlingen kunnen vanaf schooljaar 2019/2020 eenvoudig i ... Lees meer »