Diensten van Basispoort

De Stichting Basispoort is een pre-competitief samenwerkingsverband tussen vier grote educatieve uitgeverijen, drie schoolleveranciers en in totaal inmiddels circa 30 koppelpartners (uitgeverijen, netwerkaanbieders en leveranciers van schooladministratiepakketten).

Het doel van Basispoort is voor leerlingen, leerkrachten en ondersteunende medewerkers van basisscholen Single Sign On toegang te bieden voor de software van de aangesloten partners. Rechtstreeks vanuit het lesmaterialenoverzicht bij Basispoort of via de netwerkomgeving waarvan de school gebruik maakt.

Vrijwel al het online lesmateriaal van de aangesloten uitgeverijen is bereikbaar via één inlog. Uiteraard voor zover de school over een licentie beschikt.

De uniforme inlogmethodiek via Basispoort vervangt een eerder bestaande veelvoud aan individuele bestaande inlogmethodieken. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van administratieve belasting van scholen (voorbereiding) en een verhoogd gebruikersgemak.

Andere uitgeverijen en distributeurs gericht op het primair onderwijs zijn uitdrukkelijk welkom om te koppelen met Basispoort. De voorwaarden voor aansluiting zijn op te vragen via info@basispoort.nl.

Laatste Nieuws

Uitgeverij Lexima gekoppeld aan Basispoort Lees meer »
Helpdesk weer telefonisch bereikbaar Lees meer »
Software thuis na 11 mei Lees meer »
Thuis inlog - Nieuw scherm leerkracht Het leerkracht-scherm ‘groepsoverzicht’ is gewijzigd. De leerkracht ziet nu onder ‘Thuislogin’ d ... Lees meer »
FAQ's voor ouders Problemen met inloggen thuis? Lees dit! Lees meer »