Informatie voor leerkrachten

Als leerkracht kunt u vanaf 1 augustus 2016 instellen of de leerlingen uit uw klas thuis kunnen werken met de software. Dit staat standaard uit voor alle leerlingen. 

Hoe kan ik de thuis-inlog instellen?


Vanaf 1 augustus kunt u per leerling uit uw groep instellen of hij/zij thuis zou moeten kunnen inloggen. In het groepsoverzicht in Basispoort kunt u één of twee e-mailadressen per leerling koppelen. Dit kan het e-mailadres van een ouder zijn of een e-mailadres van de leerling zelf. De leerling logt thuis in via een aparte URL en met het wachtwoord dat hij/zij ook op school gebruikt. 

Een uitgebreide gebruikersinstructie hiervoor vindt u hier.

Hoe kunnen de leerlingen thuis inloggen als wij gebruik maken van een aangesloten netwerkbeheerder?


Voor scholen die gebruik maken van een aan Basispoort gekoppelde schoolnetwerkomgeving, zoals MOO, QL-online, Skool, EduGrip, Cloudwise, Ratho of Onlineklas, geldt dat leerlingen op school meestal niet inloggen in het Basispoort portaal. Maar in het portaal van de schoolnetwerkomgeving. Voor de instructie hoe leerlingen in dat geval thuis inloggen, wordt verwezen naar de leverancier van uw schoolnetwerkomgeving.

Welke methodes zijn er beschikbaar voor thuisgebruik?

Op dit moment zijn er 2 methodes beschikbaar voor thuisgebruik via Basispoort. Dit betreft Lijn 3 van Uitgeverij Malmberg en My name is Tom van uitgeverij Jongbloed.

Zwijsen
-  De Veilig leren lezen Kim, leerlingsoftware van groep 3 kent momenteel een eigen inlogmethode voor thuisgebruik. In de loop van schooljaar 2016-2017 komt deze via Basispoort beschikbaar.

 

Laatste Nieuws

Leesplaneet en Plannex21 binnenkort ook achter Basispoort! Ars Scribendi sluit aan bij Basispoort Lees meer »
Nieuwe rollen toegevoegd aan Basispoort Er zijn nieuwe rollen toegevoegd aan Basispoort. De ICT-coördinator van de school kan nu in ... Lees meer »
Basispoort verwelkomt Uitgeverij Onlineklas! Meer gebruiksgemak voor leerlingen en leerkrachten. Lees meer »
Veilig gebruik van Basispoort? Ververs regelmatig uw wachtwoorden! Lees meer »
Basispoort voert in november Bewerkersovereenkomst van Privacy Convenant 2.0 in De Stichting Basispoort gebruikt in haar relatie met scholen vanaf 1 november 2016 de Bewerkerso ... Lees meer »