Probleemloze start met digitaal leren in het nieuw schooljaar
Hier vindt u relevante informatie om bij de start van het schooljaar met de nieuwe jaargroepen in te kunnen loggen op de methode software. Klik op de verschillende onderwerpen voor meer informatie. Hier vindt u de checklist "Overgang naar het nieuwe schooljaar 2018 - 2019".

Maak uw schooladministratie gereed
Scholen zijn in juni door Basispoort geadviseerd nog voor de zomervakantie de groepsindelingen voor 2018-2019 in orde te maken (ophogen, jaarovergang, migratie).

Belangrijk!

Vanaf 1 juli 2018 werken ‘oudere snelkoppelingen’ niet meer!

In de aanloop naar schooljaar 2016-2017 is geadviseerd de oude methodesnelkoppelingen te vervangen voor nieuwe snelkoppelingen. Deze oudere snelkoppelingen zijn vanaf 1 juli 2018 niet meer geldig en daarmee kunnen leerkrachten/leerlingen vanaf dan niet meer inloggen. Maakt u gebruik van een systeem van een aangesloten netwerkleverancier, dan heeft uw leverancier dit al voor u geregeld. Controleer of uw school gebruik maakt van de juiste leerkracht- en leerling snelkoppelingen en download eventueel de nieuwe. Lees in dit document op pagina 3 hoe u dat doet.

Onze school gaat fuseren
Speelt bij uw school een fusieproces met een of meer andere scholen? Dan is het belangrijk dat dit bekend is bij Basispoort. Soms worden in methodesoftware leerresultaten opgeslagen. Die blijven bij een fusie alleen behouden als het fusieproces administratief goed verwerkt wordt. Mail of bel onze helpdesk: info@basispoort.nl of  073-6287557.

Een actueel en officieel BRIN in uw schooladministratie
Belangrijk, welk administratie systeem u ook gebruikt. Basispoort herkent uw leerlingen op basis van het BRIN in uw administratie. Het BRIN in uw administratie moet dus de officiële door DUO/CFI verstrekte code zijn.

Uw school stapt over op een ander administratiepakket?
Heeft uw school bij Basispoort een 'automatische koppeling' met Dotcomschool, ParnasSys, ESIS of EDUscope en stapt u over op een van de andere hier genoemde pakketten? Selecteer dan in het beheerportaal van Basispoort het nieuwe administratiepakket. Let op dat uw nieuwe administratie 'klaar' is voor het nieuwe schooljaar. En zorg dat in uw administratie Basispoort als 'koppelpartner' is aangevinkt. Stapt u over op een ander pakket dan hier genoemd? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met de leverancier van uw administratiepakket. 

Uw school gaat gebruik maken van een (andere) schoolnetwerkomgeving?
Gaat u gebruik maken van een (andere) schoolnetwerkomgeving die gekoppeld is aan Basispoort? Neem dan contact op met de (nieuwe) netwerkleverancier en volg de informatie van deze (nieuwe) netwerkleverancier voor de te nemen stappen binnen uw (nieuwe) netwerkomgeving. Op dit moment kent Basispoort een koppeling met de volgende netwerkomgevingen: Heutink ICT, de Rolf groep, Skool en EduGrip, Ratho en OnlineKlas.

Niet vergeten: software koppelen aan nieuwe jaargroepen bij uitgevers
Is de Basispoort omgeving van uw school gereed voor het nieuwe schooljaar?
Vergeet dan niet om in de uitgeversomgevingen uw software nog te koppelen aan de nieuwe jaargroepen en de (nieuwe) leerkrachten van die jaargroepen. Instructies daarvoor vindt u in de informatie van die uitgeverijen.

De Basispoort helpdeskmedewerkers kunnen geen software voor u koppelen!

Heeft uw schoolbestuur nog geen nieuwe Verwerkersovereenkomst met Basispoort?

Regel dat dan nu hier

Geef uw mening over de dienstverlening van Basispoort

Help ons de dienstverlening te verbeteren. Beantwoord, anoniem, een aantal korte vragen.

Namens alle Basispoort partners en helpdeskmedewerkers een mooie zomervakantie en al vast een goed begin van het nieuwe schooljaar gewenst!

Laatste Nieuws